06-20066944 info@maat-archi.nl
Selecteer een pagina

Nieuws

september 2022
5 september hebben we een hoge delegatie van Samsung mogen ontvangen bij ons Ecologisch woningbouwplan Haringhuizerweg in Schagen. De top van Samsung Global is speciaal uit Korea overgevlogen om dit project te bekijken waar ook hun Samsung Eco Heating & Cooling System bij alle huizen zijn toegepast. De woningen zijn energie-neutraal door gebruik van natuurlijke energiebronnen voor verwarmen, verkoelen en ventileren van de woningen. Zij vinden daarbij de opzet van het plan interessant omdat de bestaande natuurlijke en ecologische omgeving letterlijk wordt doorgezet in het plan, en omdat in het ontwerp voornamelijk circulaire en natuurlijke materialen worden gebruikt voor bouwelementen, constructies, materialen en afwerkingen.

28 januari 2020
2020 is goed begonnen! Via selectie opdracht gekregen voor Integraal Kind Centrum De Wheermolen in Purmerend, bestaande uit 16 groepen school en 4 groepen kinderopvang. Hoge ambitie om een duurzaam, gezond en energieneutraal plan te maken.

24 oktober 2019
Oplevering vernieuwde en uitgebreide Jenaplanschool De Zilvermeeuw te Wieringerwerf.

16 oktober 2019: 
Gemeente Waterland nomineert gemeentewerf voor Duurzaam Bouwen Award

17 mei 2019
Hoogste punt bereikt bij woonhuis te Ursem.

22 maart 2019
Vernieuwen en verduurzamen Sociaal Cultureel Centrum De Bolder te Monnickendam succesvol afgerond.

25 januari 2019
Wethouder Astrid van de Weijenberg van de gemeente Waterland en directeur Willem Breedijk van Bouwmaatschappij Buitenhuis ondertekenen de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van de nieuwe gemeentewerf te Monnickendam.

1 november 2018
Vernieuwing Sociaal Cultureel Centrum De Bolder te Monnickendam in volle gang.

De gemeentewerf, de thuisbasis van de buitendienst van de gemeente, is nu nog gevestigd op bedrijventerrein Galgeriet in Monnickendam. Dat hele gebied wordt de komende jaren omgevormd tot een nieuwe woonwijk met onder meer een supermarkt. Die winkel is gepland op de plek van de huidige werf. Uiterlijk in de zomer van volgend jaar moet de huidige werf verdwenen zijn en wordt de nieuwe in gebruik genomen. Die komt aan de Hoogedijk, tussen de Irene Hoeve en het tijdelijke pand van de Alliantie Markermeerdijken in. ,,Het is een ontwerp waarbij schaal en opdeling van gebouwen, maar ook gekozen materialen en kleuren zijn afgestemd op de directe omgeving en die aansluit op het landelijk karakter’’, zeggen de tekenaars, die bij het maken van het ontwerp een boerenschuur is gedachten hebben gehad. Het gebouw krijgt twee verdiepingen en wordt zonder gasaansluiting gerealiseerd. De daken worden voorzien van zonnepanelen en het gebouw wordt verwarmd door middel van een warmtepomp.

Kosten
De bouw van de nieuwe werf gaat 3,5 miljoen euro kosten. Een voorstel van het college van b en w om dat bedrag beschikbaar te stellen wordt volgende week donderdag besproken door de gemeenteraad. Op de plek waar de werf nu nog zit is ook de milieustraat gevestigd, waar inwoners terecht kunnen met gft, grofvuil en chemisch afval. Die moet eveneens verdwijnen. Het college heeft besloten om de milieustraat niet elders binnen de gemeentegrenzen te vestigen, maar de voorziening uit te besteden aan Purmerend.

NHD 1 oktober – ’Nieuwe werf Waterland sluit aan bij landelijk karakter’

Zo komt-ie er dus uit te zien, de nieuwe gemeentewerf van Waterland aan de Hoogedijk in Katwoude. Nou ja, in grote lijnen. Want de tekeningen zijn nog een ’voorlopig ontwerp’. Dat betekent dat details nog kunnen veranderen.

28 september 2018
Start heiwerk mooiste villa van Ursem en omstreken.

21 september 2018
Feestelijke opening van het Integraal Kind Centrum Iepenlaan te Schagen.

29 juni 2018
Voortvarende start vernieuwing OBS Frankendael te Callantsoog.

18 juni 2018
Artikel in NHD over de opening van de IKC Spoorbuurt in Anna Paulowna.

17 januari 2018
Artikel in NHD over project vernieuwing sociaal cultureel centrum De Bolder te Monnickendam.

18 december 2017
Hoogste punt bijna bereikt voor project Vernieuwing Spoorbuurtschool te Anna Paulowna.

28 november 2017
Feestelijke start bouw IKC Iepenlaan te Schagen.

2 november 2017
Opdracht gemeente Waterland voor vernieuwing sociaal-cultureel centrum De Bolder te Monnickendam.

22 mei 2017
Ondertekening aannemingsovereenkomsten voor IKC Iepenlaan te Schagen.